EHBO-cursus Oranje Kruis

Erkend diploma voor kinderen vanaf 8 jaar

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen lessen volgen en na afloop een Diploma Jeugd Eerste Hulp halen. Kinderen die het diploma Jeugd Eerste Hulp hebben, zijn direct verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij Eerste Hulp verlenen.

Ik vind het cool dat ik weet hoe ik iemand in nood kan helpen

…vertelt een leerling van een basisschool in Zaandam. Kinderen willen helden zijn en kunnen helden zijn. Met een Diploma Jeugd Eerste Hulp zijn ze in staat een heldendaad te verrichten.

Het Oranje Kruis Jeugdboekje

Het boekje geeft antwoord op vragen als ‘wat moet je doen bij een bloedneus?’ en ‘plak je juist wel of niet een pleister op een schaafwond?’. Maar er is ook aandacht voor de vijf belangrijke punten bij een ongeluk, kneuzingen en stoornissen in bewustzijn en ademhaling.

De bijbehorende werkboeken zijn er voor twee leeftijdscategorieën: 8-10 jaar en 10 jaar en ouder. De werkboekjes mogen de kinderen als naslagwerk aan het eind van de cursus mee naar huis nemen.

Examen

De kinderen worden in tweetallen geëxamineerd door een examinator die niet bij de lessen betrokken is geweest. Het examen duurt 20 minuten. Bij het succesvol afronden ontvangen de kinderen een officieel diploma.

Toestemming

Voor het examen en de registratie is er toestemming nodig van de ouders/verzorgers van de kinderen.